Therapie

Stress, verdriet en Burn-out.

Als kind worden we geboren met een natuurlijk mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Om te overleven passen we ons vanzelf aan de eisen van onze omgeving aan. Dat inhouden en aanpassen vraagt veel zelfbeheersing en inspanning van lichaam en geest.

Op lichamelijk niveau gebeurt dit door bijvoorbeeld het aanspannen van bepaalde spiergroepen of het inhouden en aanpassen van de ademhaling. Dit kan tot uitdrukking komen in psychische en/of lichamelijke klachten zoals bij
burn-out, stress, scheiding, hoofdpijn, piekeren, verdriet, rouw of bijvoorbeeld nek-, schouder- en rugklachten. Ieder lichaam vertelt zo zijn eigen geschiedenis en is daarin uniek.

Natuurgeneeskundige therapie

Praktijk Reber biedt een therapeutische behandeling waarbij je je bewuster wordt van wat er in je leeft. Het lichaam heeft verschillende manieren om je te informeren over hoe het met je gaat. Je kunt dat bijvoorbeeld merken aan je lichaamshouding, aan waar het fijn voelt en waar je lichaam ‘alarm slaat’.
In het dagelijks leven kun je gemakkelijk het evenwicht verliezen tussen spanning en ontspanning.

De therapeut richt zich op de spanning maar ook op de ontspanning van het lichaam. Dat laatste wordt in vele therapieen overgeslagen, maar het is juist een wisselwerking tussen deze twee uiterste. Door middel van drukpunt technieken(Shiatsu), Ademhaling- en massagetechnieken  – Rebertherapie – brengt de therapeut lichaam en geest in een positieve flow, dat merkt de klant al na de eerste behandeling. Je voelt je rustiger en opgewekter. Lichaam en geest gaan samenwerken en dat voelt de klant. Er is een start gemaakt naar het streven van balans. Dat is het doel van deze therapie.

Tijdens een intake gesprek, samen met de eerste behandeling wordt duidelijk gemaakt hoe de therapie wordt opgebouwd.